ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kruche z wierzchu, delikatne i lekko wilgotne w środku – kokosowe ciasteczka są po prostu pyszne! Ciacha idealnie komponują się z aromatyczną kawą, ale równie dobrze sprawdzą się z różnego rodzaju smarowidłami np. czekoladowy krem z awokado.

ciastka kokosowe good mornin tarczyca kobbieciarnia 1Składniki na ok. 5 ciasteczek

  • 2 jajka (najlepiej te od kur z wolnego wybiegu)
  • 4 duże łyżki mąki kokosowej
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 dojrzały banan (jeśli lubicie bardziej słodkie ciasteczka dodajcie 2 banany lub 2 łyżeczki ksylitolu. Brzmi groźnie, ale to po prostu cukier brzozowy)
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • płatki migdałów do ozdobienia ciastek

Przygotowanie

  • W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy. Jeśli używacie ksylitolu, rozpuście go w oleju.
  • Do mąki kokosowej wbijamy jaja, dodajemy proszek do pieczenia i rozgniecionego wcześniej banana. Całość mieszamy i dodajemy wystudzony olej kokosowy, i jeszcze raz mieszamy.

ciastka kokosowe good mornin tarczyca kobbieciarnia 2

  • W ciasta formujemy kuleczki, ozdabiamy je płatkami migdałów i układamy na papierze do pieczenia.
  • Ciasteczka pieczemy w 170C przez ok. 30-40 minut, w zależności od piekarnika. Ciastka muszą się dobrze zarumienić. Przechowujemy w suchym miejscu.

Smacznego!

Pozdrawiam,
Monika Grudzińska

Autorka: Good Morning – Tarczyca

good morning tarczyca kobbieciarnia

- A word from our sposor -

Szybkie i wyśmienite – chrupiące ciasteczka o smaku kokosowym!