ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Niewielkie urządzenia takie jak blendery ręczne są niezastąpione w każdej kuchni. Co istotne, w wielu wariantach wyposażone są w szereg dodatków, które pozwalają w pełni wykorzystać bardzo różnorodne funkcje urządzenia. Praktycznie więc można przygotować smoothie, deser, zetrzeć warzywa, zrobić krem, zmielić orzechy i zrobić wiele różnych innych potraw przy pomocy bardzo intuicyjnego sprzętu. Nic więc dziwnego, że gdy stajemy przed dylematem, jaki blender będzie najlepszy, to zaczynamy mieć wątpliwości.

Jaki blender wybrać?

Same blendery obecnie nie służą tylko do miksowania. Coraz częściej wyposażone są w różnego rodzaju końcówki oraz akcesoria, mają dużą moc i szereg wariantów.  Od lat są również najlepszą alternatywą dla dużych robotów kuchennych, ponieważ zajmują zdecydowanie mniej miejsca i łatwiej je można umyć. Blendery z oferty https://sklep.puregreen.pl/pol_m_AGD_AGD-male-do-kuchni_Blendery_Blendery-reczne-666.html  są idealnym rozwiązaniem dla tych osób, które mało gotują, ale chcą wspomagać się w przygotowywaniu jedzenia sprawdzonymi urządzeniami. To pozwala zaoszczędzić czas i sprawia, że udaje się uzyskać idealne potrawy. Z drugiej strony w wielu domach pojawia się blender jako uzupełnienie robota kuchennego, a wszystko jest jak zawsze zależne od naszych potrzeb.

Czego potrzebujesz?

Zarówno funkcje urządzenia, jaki i jego obsługa czy też to, że jest ergonomiczne, są zależne od oczekiwań. Warto jednak przy wyborze skupić się na podstawowych parametrach takich jak na przykład moc. Im będzie ona wyższa, tym sprawniej urządzenie poradzi sobie nawet z twardymi produktami takimi jak orzechy. Na przykład sprzęt używany w restauracjach ma nawet 1000 W i bez problemu możesz taki kupić również do domu. Na jakość pracy blendera wpływ będzie mieć również zastosowana technologia. To ona sprawia, że urządzenie jest łatwe w obsłudze i funkcjonalne. Modele będą się więc różnić formą kielicha, obecnością dodatkowych ostrzy czy też możliwością ich unoszenia. Sprawdza się także taki kształt stopki blendera, który minimalizuje rozpryskiwanie się płynu w trakcie pracy.

Jeśli blender ma być trwały, to warto wybierać urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej lub solidnego plastiku. Oczywiście tworzywa sztucznie nie mogą zawierać szkodliwych związków BPA. Sama rączka natomiast powinna dobrze leżeć w dłoni i mieć warstwę antypoślizgową, co sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Na panelu użytkownika często znajdują się takie ułatwienia jak regulacja prędkości czy przycisk odłączający akcesoria od korpusu. Warto sprawdzić również długość kabla. To w kuchni niezwykle ważny argument.

- A word from our sposor -

Małe wielkie AGD