ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

pizza good morning tarczyca kobbieciarniaDla wszystkich fanek wyśmienitych przepisów, absolutnie niezwykłej kobiety, autorki bloga kulinarnego: Good Morning TarczycaMoniki Grudzińskiej, mamy prawdziwą niespodziankę!

Ku uciesze amatorek tajemnych receptur kulinarnych autorki, po dłuższej przerwie – Monika, nieśpiesznym tempem wraca do swej blogowej działalności, dostarczając nam nowych, bezwzględnie smakowitych inspiracji… Na początek –  Mini pizze na spodzie z miłosnej gruszki!

SKŁADNIKI (2 porcje)

  • 1 dosyć duży bakłażan
  • mozzarella lub ser kozi
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • przecier pomidorowy
  • 3-4 pieczarki
  • 50 g gorgonzoli
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • suszone oregano, świeża bazylia, świeży tymianek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • dymka

pizza good morning tarczyca kobbieciarniaPRZYGOTOWANIE:
Piekarnik rozgrzewamy do 210 C. W tym czasie:

  • Bakłażana kroimy na plastry i układamy na papierze do pieczenia. Każdy z krążków  solimy, doprawiamy pieprzem, oregano oraz tymiankiem. Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego do 210 C piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut.
  • Podpieczone plastry bakłażana smarujemy gorącym przecierem i posypujemy serem, kładziemy pokrojonego w krążki pomidora, pieczarki, czosnek, mozzarellę oraz doprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano.  Pieczemy przez ok. 10 minut. Pod koniec dodajemy pokrojoną dymkę oraz świeżą bazylię.

pizza good morning tarczyca kobbieciarniaAutorka: Monika Grudzińska

Przepis pochodzi z bloga: Good Morning Tarczyca

tarczyca logo

- A word from our sposor -

Mini pizze na spodzie z miłosnej gruszki!