ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Niedoceniane skarby natury-KoBBieciarniaNie wiem dlaczego, od pewnego czasu tak bardzo zaczęło zależeć mi na tym, aby uświadomić społeczeństwu, jak cenne skarby zsyła nam natura i jak wiele dobroci możemy z niej czerpać. W końcu nie od zawsze byłam eko maniaczką, kochałam zdrowe i naturalne jedzenie. Kiedy byłam dzieckiem wcinałam hamburgery, frytki, a na deser obowiązkowo coś słodkiego! Jak to dobrze, że życie, edukacja i ciekawość, zmieniły z czasem moją świadomość zdrowego odżywiania. Dziś można by nawet określić mnie mianem małego, żywieniowego freak’a.

W tym szaleństwie jest metoda…

Mam ochotę nawracać wszystkich dookoła. I będę w tym wytrwała, chociażbym musiała całe życie przejść pod prąd. Serce krwawi mi, gdy słyszę kolejne komunikaty donoszące, że bo problem otyłości społeczeństwa wciąż rośnie, szczególnie w grupie dzieci. Brak świadomości czy może brak chęci? Bez wątpienia – łatwiej zrobić dziecku kanapkę z białej buły, niż pokroić owoce i warzywa, a białe pieczywo zamienić na pełnoziarnistą tortille z warzywami, tak, aby wyrabiać w dziecku już od najmłodszych lat, nawyk zdrowego jedzenia.

sylwia kowalska-moc natury koobieciarnia

Być może problem leży w nieświadomości?

Jeśli tak – najwyższa pora na oświecenie. Pokrótce przedstawię Wam teraz dla zachęty, jak niektóre, pochodzące wprost z natury skarby, działają na nasz organizm i wpływają bezpośrednio na nasze zdrowie. Wymienię zaledwie kilka spośród nich i w jednym zdaniu opiszę ich właściwości. Na szczegóły przyjdzie jeszcze czas. Dodam tylko, że przekonałam się o nich na własnej skórze…

1. Młody jęczmień – wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i przeciwwirusowe. Pomaga w leczeniu zmian skórnych i cukrzycy. UWAGA: Odchudza!

2. Olej z czarnuszki – ma działanie antynowotworowe, pomaga zwalczać dolegliwości żołądkowe, obniża poziom cholesterolu oraz łagodzi objawy schorzeń alergicznych.

3. Gorzkie pestki moreli – źródło witaminy A, E i magnezu. Zabijają komórki rakowe i zapobiegają nowotworom!

4. Czystek – pomaga w walce z infekcjami, wzmacnia układ immunologiczny, usuwa toksyny i metale ciężkie z organizmu, działa wybielająco na zęby i pomaga zapobiegać niedokrwiennej chorobie serca.

5. Jagody ACAI – zawierają witaminy taki jak A, B1, B2, B3, C, E, obfitują w kwasy Omega 3, 6 i 9, wymiatają wolne rodniki z naszego organizmu i przyczyniają się do spadku wagi.

6. Spirulina – źródło wysokowartościowego białka, magnezu, potasu, żelaza, działa przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i antyoksydacyjnie. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.

7. Cholerlla – kopalnia witaminy B12 i chlorofilu, niezbędna przy diecie wegańskiej. Oczyszcza układ trawienny, szczególnie jelito grube. Stymuluje układ odpornościowy, obniża poziom cholesterolu i zapobiega miażdżycy.

8. Aloes – działa przeczyszczająco i polecany jest w zaparciach, wzmacnia odporność, leczy wątrobę oraz pomaga w leczeniu trudno gojących się ran, oparzeń, łuszczycy i egzemy.

sylwia kowalska-moc natury koobieciarniaTo i tak kropla w morzu. Mogłabym bowiem bez końca wymieniać tu zalety naszej Matki Natury i ofiarowane przez nią cuda. Nie wierzycie? Nie musicie, ale doprawdy nie wiecie co tracicie! Zamieńcie chemię na prawdziwe i naturalne jedzenie. Żywność eko ma sens. Owszem, nie jest tania, ale zdrowie przecież jest bezcenne i lepiej zainwestować w dobrej jakości produkty, aniżeli borykać się z przeróżnymi schorzeniami, szukając pomocy w aptekach. Pamiętajcie, że jedzenie ma odżywiać nasz organizm, a nie zanieczyszczać go i uszkadzać. Warto się nad tym zastanowić przed następnymi zakupami  w supermarkecie.

P.S. Uważajcie na skorpiony w bananach!;)

Pozdrawiam,

Sylwia Kowalska

właściciel w: Bioseko – Sklep z artykułami eko

- A word from our sposor -

W tym Eko szaleństwie jest metoda! Niedocenione skarby natury.