Po świątecznej, kalorycznej swawoli, w sobotnie przedpołudnie powracamy ze zdwojoną siłą! Monika z Good Morning Tarczyca, wie najlepiej co zaproponować naszym Czytelniczkom, aby wykrzesać z nich pokłady zapomnianej już energii i wykrzewić resztki bożonarodzeniowego lenistwa, pobudzając metabolizm naszych brzuchów do działania, a co najważniejsze – namacalnie polepszając nasze samopoczucie.
Drink idealnie nadaje się, gdy chcemy:
- pozbyć się wody z organizmu
- przyspieszyć przemianę materii
- nawodnić organizm
- jako przekąska w diecie redukcyjnej.
Składniki:
- dojrzały banan
- limonka
- świeży szpinak
- jarmuż (opcjonalnie, jedzony w większych ilościach może być wolotwórczy)
- pół natki pietruszki
- pół świeżego ananasa
- szklanka wody
Sposób przygotowania:
Do blendera wrzucamy liście szpinaku, jarmużu, pietruszkę, pokrojonego banana i ananasa, z limonki wyciskamy sok, dolewamy wody i miksujemy.
Smacznego!
Kurcze, nie wiedziałam, że przy tarczycy trzeba z jarmużem ostrożnie Dzięki
Kamila, niestety lista jest dużo dłuższa, ale da się opanować ten dietetyczny chaos 😉